Geen header gekozen

Software sector events

Main Capital is toegewijd aan de software industrie en organiseert jaarlijks vele events voor deze sector. Door het organiseren van events rondom actuele onderwerpen die spelen binnen de sector, vergroten wij continu onze kennis en ervaring en bieden wij hiermee software ondernemingen een platform voor het vergroten van hun netwerk en kennisuitwisseling. Hieronder volgt een overzicht van onze jaarlijks terugkerende events.

Main Software 50

Jaarlijkse ranking van de 50 meest succesvolle, niet beursgenoteerde, product-software bedrijven. Deze ranking dient als uithangbord in Nederland voor de groeiende en sterk innovatieve software industrie. Naast de jaarlijkse top 50 ranking verschaft Main Software 50 diepgaand inzicht in key statistics binnen de software sector.

Key-statistics Main 50 editie 2016:

  • Omzet groei: +18% (like-for-like)
  • Gemiddeld percentage omzet uit het buitenland: 30%
  • Gemiddeld percentage omzet via partners/resellers: 18%
  • Groei in werkgelegenheid: +18%

Concluderend; ook in 2016 laat de software industrie weer sterke groei en een stijgende internationale omzet zien. Op alle gemeten KPI’s is groei behaald! Hiermee bewijst de sector zich opnieuw als hoeksteen van de Nederlandse economie. Zie voor verdere informatie www.mainsoftware50.com

Winnaars Main Software 50 editie 2016

banner-winnaars-2016

Partners Main Software 50

partners-main-50-2016

”Resultaten laten wederom zien dat software in Nederland een groeiende industrie is met een hoge mate van internationalisatie. Genormaliseerd groeien software bedrijven in 2016 met 22% en komt 30% van de omzet uit het buitenland. Inzetten op een partnerstrategie resulteert in een bovengemiddelde groei. Bedrijven die meer dan 10% van hun omzet via een partnerkanaal genereren groeien gemiddeld met 28% in omzet.”

Main Insight Event

Jaarlijks event voor de software industrie, gehouden in het Hilton in Den Haag, waarbij actuele business- en technologie vraagstukken worden belicht door sprekers van succesvolle internationale software bedrijven als Qlik, Salesforce en Gartner, alsmede door portfolio bedrijven van Main Capital.

Thema’s zijn bijvoorbeeld: transitie naar SaaS business modellen, do’s en don’ts bij internationalistie, succesvolle partnership strategieën en migratie naar nieuwe software architecturen.

Op het event zijn jaarlijks ca. 120 CEO’s van product software bedrijven aanwezig. Naast kennisoverdracht biedt het uitstekende netwerk mogelijkheden.

Overview sprekers eerdere edities Main Insight Event (2010-2016)

Main CTO Event

Jaarlijks event voor CTO’s en senior developers van softwarebedrijven waarbij de laatste trends op het gebied van technologie ontwikkeling en development architecturen worden besproken.

Main CTO plaatje

Bron: Presentatie Dhr. Van Gulik “Tools for the CTO”

Main Healthcare Event

Jaarlijks event voor software bedrijven actief in de healthcare industrie, waarbij de laatste marktontwikkelingen en innovaties op het gebied van healthcare software worden uitgediept.

Plaatje Main Zorgt