In samenwerking met Main Capital bouwt GOconnectIT haar positie als marktleider verder uit met de overname van Geodan van den Berg, leverancier van Geo-ICT oplossingen voor kabel- en leidingbeheerders. De combinatie maakt het mogelijk een sterkere verbinding te leggen tussen de werelden van grondroerders en netbeheerders op het gebied van ondergrondse kabels en leidingen.

GOconnectIT, leverancier van innovatieve en specialistische software oplossingen voor de infra-branche, bundelt de krachten met Geodan van den Berg. Waar GOconnectIT zich met name richt op de uitvoerende kant van de grondroerders, focust Geodan van den Berg zich vooral op de netbeheerders. Door het combineren van de kennis en ervaring binnen beide werelden, ontstaat een partij die nog beter in staat is haar klanten volledig te ontzorgen. Door het faciliteren en verbeteren van de informatie uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders kan daarnaast de kans op graafschade nog verder worden teruggedrongen.

Geodan van den Berg is leverancier van het zelfontwikkelde WION Systeem, waarmee zij meer dan 500 kabel- en leidingbeheerders volledig ontzorgen op het gebied van de WION (Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten) en de opvolger van die wet, de WIBON. Daarnaast ondersteunt Geodan van den Berg onder andere bij het databeheer in het kader van de nieuwe wetgeving. Geodan van den Berg is ontstaan uit een samenwerking tussen bouwbedrijf BAM Infra Telecom en Geo-ICT dienstverlener Geodan. Onder de ruim 500 netbeheerders die momenteel zijn aangesloten op het WION systeem, vallen vooral veel gemeenten, provincies, waterschappen en energiebedrijven.

De producten en diensten van GOconnectIT en Geodan van den Berg sluiten naadloos op elkaar aan en spelen beide in op de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van ondergrondse kabels en leidingen ter voorkoming van graafschade.

Samenwerking GOconnectIT – Geodan van den Berg

Edwin van Rooijen (Directeur GOconnectIT): ‘Door deze overname kunnen we de gehele keten in het Klic-proces bedienen. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het gebied van data uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders. Dit past perfect in onze ambitie om het aantal graafschades in Nederland te verminderen.’

 Theo Thewessen (Directeur van Geodan/Geodan van den Berg): ‘De Geo-ICT oplossingen van Geodan van den Berg zijn een mooie basis om de gehele keten te bedienen. Geodan wordt hierbij als partner nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van innovatieve Geo-ICT diensten in relatie tot de verdere digitalisering van het Klic-Proces.’ 

Jeroen Wijnen (Directeur van BAM Infra Telecom/Geodan van den Berg): ‘Met de overgang van Geodan van den Berg wordt de dienstverlening naar onze klanten uitgebreid en voor de toekomst geborgd. Wij zien uit naar de verdere samenwerking met GOconnectIT, een uitstekende partner om deze markt goed te kunnen bedienen’

 Over Geodan van den Berg

Geodan van den Berg is ontstaan uit een samenwerking van BAM Infra Telecom (voorheen Van den Berg Infrastructuren) en Geodan. Sinds 2009 richt Geodan van den Berg zich op het ontzorgen van kabel- en leidingbeheerders met Geo-ICT oplossingen. De toegevoegde waarde voor de sector Bouw & Infra zit in de bijzondere combinatie van kennis uit de beide moederbedrijven, op het gebied van bouw en ondergrondse infrastructuren (BAM Infra Telecom) en locatie-informatie en geo-informatiesystemen (Geodan). Zo ontwikkelt Geodan voor deze sector slimme systemen en platformen voor het analyseren, integreren en visualiseren  van locatie-informatie en is een unieke speler op de Bouw & Infra markt.

Over GOconnectIT

Of het nu gaat om vooruitstrevende software oplossingen, conditionering van kabels en leidingen of juridisch advies: GOconnectIT brengt de kabels- en leidingenbranche in beweging. GOconnectIT werkt voor en samen met grondroerders, netbeheerders en (semi)overheid. Door op unieke wijze GEO-informatie en kennis voor iedereen beschikbaar maken, brengt GOconnectIT vernieuwing in de branche en draagt bij aan het verminderen van graafschades. Daarnaast begeleidt GOconnectIT binnen infrastructurele projecten het proces kabels en leidingen, waardoor de voortgang gewaarborgd is. GOconnectIT heeft zich sinds de start gericht op GIS en de coördinatie van het proces kabels en leidingen bij infrastructurele projecten. Vanuit dit specialisme is baanbrekende technologie voor de buitendienstmedewerkers geïntroduceerd en werkt het team momenteel aan GIS voor de hele branche. Het kantoor van GOconnectIT is gevestigd in Nieuwegein.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main Capital de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze groep software bedrijven vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

Main Capital investeerde eind 2017 in GOconnectIT en ondersteunt de groep actief bij het verder uitbouwen van de onderneming in de komende jaren, zowel met autonome groei als groei door middel van selectieve acquisities en strategische partnerships.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich naast GOconnectIT groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Enovation, SDB Ayton, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl