Meerderheidsdeelneming van Main Capital GOconnectIT versterkt zijn positie in de snelgroeiende glasvezelmarkt met de overname van Swiss Knife uit Almelo. Dit is de tweede overname voor GOconnectIT in korte tijd, wederom ondersteund door Main Capital.

GOconnectIT, leverancier van innovatieve en specialistische software oplossingen voor de infra-branche, zet na de acquisitie van Geodan van den Berg met de overname van Swiss Knife een volgende stap in het creëren van de leidende software groep voor de kabel- en leidingbranche. De samenwerking stelt GOconnectIT in staat zijn positie te versterken in de glasvezelmarkt. Er zal daarnaast intensief worden ingezet op verdere internationalisering van het gezamenlijke productportfolio.

Swiss Knife levert cloud oplossingen en apps voor de binnen- en buitendienst aan een grote klantenbasis in met name de glasvezel sector en de aannemerij. Van meer dan 50% van alle glasvezel aansluitingen in Nederland loopt de planning tot de aansluiting via de systemen van Swiss Knife. PLANRRR is een cloud oplossing om de binnen- en buitendienst te integreren en bedrijfsprocessen in een workflow te definiëren. Het APPEEE platform stelt buitendienst medewerkers in staat veel tijd te besparen middels digitale werkbonnen, inspecties, bezoekverslagen, urenregistratie, kwaliteitsrapportages, enquêtes en meer.  De software oplossingen van Swiss Knife worden onder meer gebruikt door NKM, BAM, Van Gelder en VolkerWessels Telecom.

De combinatie GOconnectIT, Geodan van den Berg en Swiss Knife creëert een organisatie met meer dan 75 medewerkers. De organisatie heeft als gezamenlijk doel aannemers, netbeheerders, telco’s en overheidsinstanties met slimme (mobiele) oplossingen en een breed product portfolio te ontzorgen en met elkaar te verbinden. Er bestaan reeds koppelingen tussen de software van Swiss Knife en GOconnectIT, en deze zullen verder met elkaar geïntegreerd worden.

Samenwerking GOconnectIT – Swiss Knife

Matty van Leeuwen (Directeur GOconnectIT): “Swiss Knife past qua cultuur en visie heel goed bij ons. Zij heeft een sterke positie in de glasvezelmarkt verworven, waardoor wij nu in staat zijn deze markt beter te bedienen.  Met de productenportfolio van Swiss Knife zetten wij verdere stappen in de automatisering van alle registraties op de put.”

Renzo Lunenberg (Directeur Swiss Knife): “Door de krachten te bundelen met GOconnectIT versnelt Swiss Knife haar groei op zowel product-technisch als organisatorisch vlak. De cultuur is zeer vergelijkbaar en de producten complementair.  Samen gaan we  zorgen voor echte first time right processen voor de klant met minimale administratieve ballast.”

Charly Zwemstra (CEO Main Capital): “Onze doelstelling is om in nauwe samenwerking met het management team van GOconnectIT een grote groep op te bouwen met een breed portfolio voor aannemers, netbeheerders, telco’s en overheidsinstanties met onder meer slimme (mobiele) oplossingen.”

Over Swiss Knife

Swiss Knife stroomlijnt de uitwisseling van informatie tussen kantoor en mobiele medewerkers met slimme flexibele software voor zowel kantoor als veldmedewerkers. Onze no-nonsense aanpak en kennis van hoe veldprocessen werken maakt ons uniek. Swiss Knife koppelt de registraties in het veld aan de administratieve processen op kantoor. Het overtypen van geschreven informatie vervalt hiermee. Voor de veldregistraties kiezen we de meest geschikte registratiemethode; een tablet, smartphone, handcomputer met barcodescanner of een digitale pen. Met software en apps maakt Swiss Knife de totale informatisering van grootschalige rollouts van FttH infrastructuren papierloos. Van meer dan 50% van alle glasvezel aansluitingen in Nederland loopt de planning tot de aansluiting via de systemen van Swiss Knife. Bij Swiss Knife staan gebruiksvriendelijkheid en service voorop. Het kantoor van Swiss Knife is gevestigd in Almelo.

Over GOconnectIT

Of het nu gaat om vooruitstrevende software oplossingen, conditionering van kabels en leidingen of juridisch advies: GOconnectIT brengt de kabels- en leidingenbranche in beweging. GOconnectIT werkt voor en samen met grondroerders, netbeheerders en (semi)overheid. Door op unieke wijze GEO-informatie en kennis voor iedereen beschikbaar maken, brengt GOconnectIT vernieuwing in de branche en draagt bij aan het verminderen van graafschades. Daarnaast begeleidt GOconnectIT binnen infrastructurele projecten het proces kabels en leidingen, waardoor de voortgang gewaarborgd is. GOconnectIT heeft zich sinds de start gericht op GIS en de coördinatie van het proces kabels en leidingen bij infrastructurele projecten. Vanuit dit specialisme is baanbrekende technologie voor de buitendienstmedewerkers geïntroduceerd en werkt het team momenteel aan GIS voor de hele branche. Het kantoor van GOconnectIT is gevestigd in Nieuwegein.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main Capital de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze groep software bedrijven vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

Main Capital investeerde eind 2017 in GOconnectIT en ondersteunt de groep actief bij het verder uitbouwen van de onderneming in de komende jaren, zowel met autonome groei als groei door middel van selectieve acquisities en strategische partnerships.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich naast GOconnectIT groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl