Samen met management is Main Capital Partners verheugd om de verkoop van haar meerderheidsbelang in Roxit aan Visma, leidende speler in bedrijfskritische applicaties voor private- en publieke ondernemingen in Scandinavië, het Oostzeegebied en de Benelux, aan te kondigen.

Roxit Groep is een leidende Nederlandse software leverancier op het gebied van front-, mid- en backoffice software voor overheden op gebieden als Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, Ruimtelijke Ordening, Front-office, Zaaksystemen en Ondergrondse Voorzieningen binnen de private en (semi-) overheidssector. Met een organisatie van bijna 250 medewerkers levert Roxit Groep haar SaaS oplossingen, met een uitgebreid scala aan functionaliteiten, aan meer dan 500 Nederlandse klanten.

De klantenbasis van de groep bestaat uit onder andere: alle Nederlandse gemeenten, waterschappen, provincies, veiligheidsregio’s, milieudiensten, netbeheerders, aannemers en universiteiten. Belangrijke klanten zijn onder andere de Drechtsteden, de provincies Limburg en Overijssel, VodafoneZiggo en Alliander.

Main Capital Partners investeerde in Roxit in 2015 met een focus op het versnellen van de organische groei in bestaande markten. Daarnaast was de strategie gefocust op het verbreden van het bereik en de productsuite in alle branches van de (semi-) overheidssector door het uitrollen van selectieve acquisities in aanpalende segmenten. Als onderdeel van deze strategie heeft Roxit 5 overnames gedaan in de eerste 2,5 jaar van haar samenwerking met Main Capital. De bedrijven Green Valley, Crotec, Cebes, PSMS en Brein hebben zich bij Roxit aangesloten en vormen nu gezamenlijk de Roxit Groep, een leidende speler in front-, mid- en backoffice software.

Visma heeft haar activiteit in de Nederlandse markt exponentieel gegroeid door middel van een aantal acquisities in de laatste 12 maanden, waaronder Visma Connect, Raet, Proactive, Idella en Pink Web. Door de acquisitie van Roxit zet Visma de ontwikkelingen in de Nederlandse markt voort, met €285m aan omzet en meer dan 2,000 medewerkers in deze strategische regio, en versterkt daarmee haar leidende positie in de Europese markt.

Charly Zwemstra (Voorzitter Raad van Commissarissen van Roxit Groep en Managing Partner Main Capital Partners): “We hebben de afgelopen 3,5 jaar een sterke strategische samenwerking gehad met het management van Roxit Groep. In deze periode is de Roxit Groep ontwikkeld van een uitdager tot een leidende speler in de overheidssoftware markt, waar haar oplossingen op dit moment gebruikt worden door alle gemeenten in Nederland. Het was een natuurlijk moment voor de onderneming en het management om de volgende stap te zetten. Wij denken dat het aansluiten bij Visma de beste manier is om de beoogde strategie van het management te versnellen. Wij feliciteren Roxit Groep met hun nieuwe onderkomen en Visma met deze mooie toevoegen aan haar groep.”

Rob Steneker (CEO van Roxit Groep): “In goede samenwerking met Main Capital hebben wij de positie van Roxit Groep in de afgelopen jaren versterkt. Zowel beleid gerelateerde als technologische ontwikkelingen vragen om continue innovatie, investeringen en samenwerking. De missie, visie en waarden van Roxit Groep en Visma vertonen sterke gelijkenissen. We zijn er daarom van overtuigd dat wij onze groeistrategie kunnen continueren als onderdeel van Visma, en zo een stabiele en goede toekomst kunnen bieden aan onze klanten en medewerkers.”

Over Roxit Groep
Roxit Groep is een van de leidende spelers in de Nederlandse private en (semi-) overheidssoftware markt op het gebied van front-, mid- en backoffice software voor overheden zoals Vergunningverlening en Handhaving, Ruimtelijke Vormgeving, Web- & Enterprise Content Management en Ondergrondse Voorzieningen binnen de private en (semi-) overheidssector.. Roxit Groep heeft Green Valley, Crotec, Cebes, PSMS en Brein overgenomen tussen 2015 en 2017, en vormt daardoor een leidende speler in bedrijfskritische front-, mid- en backoffice software. De product portfolio’s van de bedrijven binnen de Roxit Groep zijn aanpalend en complementair aan elkaar, en bieden zowel een strategische fit als vele synergetische voordelen. 

Over Visma
Visma levert software en diensten die bedrijfsprocessen in de private en publieke sector versimpelen en digitaliseren. De Visma groep opereert in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met 8,500 medewerkers, meer dan 900,000 klanten en netto omzet van NOK 11,389m (EUR 1,171m) in 2018 is Visma een van Europa’s leidende software ondernemingen.

Door de toevoeging van Roxit wordt Visma de grootste onafhankelijke leverancier van cloud software in de Benelux, met meer dan €285k aan omzet. Visma levert een volledige suite van accounting, ERP, payroll, HRM en gerelateerde applicaties aan ondernemingen en de overheid. Ons doel is om de grootste en meest klantvriendelijke leverancier te zijn voor elke onderneming in de Benelux regio die gebruik wil maken van moderne, cloud-based software om haar onderneming efficiënt te opereren.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Main Capital vele succesvolle verkopen gerealiseerd zoals recentelijk Regas, Connexys en ABIT/Eurosystems.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Carsten Boje Møller (Division director Visma Custom Solutions)
Visma, Karenslyst Allé 56,  0277 Oslo, Norway
Tel: +4521488431

carsten.b.moller@visma.com
www.visma.com