Den Haag, 11 januari 2019

Samen met management is Main Capital Partners verheugd om de verkoop van haar meerderheidsbelang in Axxerion aan het beursgenoteerde, in München gevestigde, Nemetschek Group [ticker: XETRA NEM.DE], wereldwijd leider in Open Building Information Management (BIM) en Construction software, aan te kondigen. 

Axxerion is de leidende Europese SaaS software leverancier actief in Facility Management en Vastgoed Management. Met een organisatie van bijna 100 medewerkers levert Axxerion volledige multi-tenant software, met een uitgebreid portfolio aan functionaliteiten, aan bijna 2.000 internationale klanten actief in verschillende sectoren. Belangrijke klanten van Axxerion zijn onder andere: Vodafone/Ziggo, Facilicom, Q-park, Nutricia, MVGM (grootste vastgoedbeheerder in de Benelux), 2 van de Big 4 accountancykantoren en CBRE.

Main Capital investeerde in 2016 in Axxerion met een focus op het versnellen van de uitbouw van het internationale partner kanaal in landen zoals Duitsland, België en Amerika. Daarnaast was de strategie gefocust op het verbreden van het productportfolio naar het Vastgoed segment, en het nastreven van acquisities in aanpalende segmenten.

Als onderdeel van deze strategie heeft Axxerion in september 2018 Plandatis overgenomen, een leidende speler in Vastgoed software, gefocust op technisch informatie- en onderhoudsbeheer, risico & compliance oplossingen en energie label certificatie. De klantenbasis van Plandatis bestaat uit bouw- & installatiebedrijven, woningbouwcorporaties en (semi-) overheidsinstellingen.

Pieter van Bodegraven (Voorzitter Raad van Commissarissen van Axxerion): “In onze visie bewegen de Facility Management markt en de Vastgoed Management markt steeds dichter naar elkaar. De acquisitie van Plandatis speelt perfect in op deze trend en wij zijn trots om als Main Capital een belangrijke rol te hebben gespeeld in dit proces. Nemetschek heeft ook als visie dat markten voor architectuur, ingenieurs en bouw in toenemende mate samen zullen komen en verder digitaliseren. Dit is dan ook een erg strategische en logische stap voor Nemetschek en Axxerion.”

Hans Verschuren, Commercieel directeur/oprichter van Axxerion: “De afgelopen 2 jaar hebben we Main leren kennen als een gedreven investeerder, die niet alleen investeert vanaf de zijlijn, maar ook intensief meedenkt over de mogelijkheden om een innovatieve oplossing als Axxerion verder te laten groeien, zowel autonoom als door middel van acquisities.”

Patrik Heider (Woordvoerder en Financieel- en Operationeel directeur van Nemetschek): ‘’We zijn erg blij met deze strategische stap. Axxerion zal vanaf nu deel uitmaken van onze MCS entiteit en het SaaS aanbod in ons gebouwbeheer segment versterken. Daarnaast zullen wij onze positie in de snel groeiende gebouwbeheer software markt verder uitbouwen.”

Over Axxerion
Axxerion is één van de grootste spelers op het gebied van cloud-based facility en property management software. Axxerion’s producten worden gebruikt binnen facility management, onderhoudsmanagement en property management. Axxerion heeft onlangs Plandatis overgenomen, een koploper op het gebied van onderhoudsbeheer, risico- en compliance-oplossingen, en energielabelcertificeringen in het vastgoedsegment. De producten van Plandatis vormen een sterke uitbreiding op het Facility Management Informatie Systeem en de vastgoedsoftware van Axxerion.

Over Nemetschek
De Nemetschek Group is een drijvende kracht in de digitalisering van de Vastgoed sector. Onze software helpt architecten-, ingenieurs-, bouwbedrijven en vastgoed managers om proactiever te plannen, informatie veilig en efficient uit te wisselen en nauwer samen te werken. Dit betekend dat vastgoed en infrastructuur projecten efficiënter en duurzamer kunnen woren uitgevoerd. Met dank aan de unieke groepsstructuur van de Nemetschek Group kunnen haar 16 sterke merknamen ondernemend te werk gaan waarbij zij dicht bij de markt staan, innovatie voortstuwen en nauw samenwerken met hun 4 miljoen klanten wereldwijd. Bij het in 1963 door Prof. Georg opgerichte Nemetschek zijn momenteel meer dan 2,500 experts werkzaam. Als beursgenoteerde onderneming, genoteerd op de MDAX en TecDAX, behaalde Nemetschek Group in 2017 een omzetniveau van EUR 396m met een EBITDA van EUR 108m.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft een lange termijn investeringsvisie gericht op succesvolle samenwerkingen met management teams met het doel om gezamenlijk grotere software groepen te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in multi-cloud provider Denit. Main Capital vele succesvolle verkopen gerealiseerd zoals recentelijk Regas, Connexys en ABIT/Eurosystems.

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

of

Pieter van Bodegraven (Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 204 21 965
pieter@main.nl
www.main.nl