Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in de snelgroeiende workflow en BPM software specialist JobRouter. Het in Mannheim gevestigde bedrijf biedt schaalbare workflow- en documentbeheeroplossingen waarmee klanten bedrijfsprocessen kunnen vereenvoudigen en automatiseren en de overheadkosten voor klanten aanzienlijk worden verlaagd.

JobRouter is opgericht in 1994 en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende BPM-softwareleverancier. Het bedrijf biedt een state-of-the-art oplossing voor cloud workflows en heeft een uitgebreid partnernetwerk van meer dan 150 partners. De modulaire cloud oplossing is momenteel beschikbaar in 18 talen. JobRouter heeft als bedrijfssoftware leverancier triple-A klanten zoals Ernst & Young, Thomas Cook en ThyssenKrupp.

JobRouter’s workflow systeem met geïntegreerd documentbeheersysteem stelt klanten in staat om bedrijfsprocessen te modelleren, te vereenvoudigen en te automatiseren. Hierdoor kunnen zowel de directe als de indirecte kosten die hiermee samenhangen worden verminderd. Via een slimme interface kunnen klanten het bedrijfsproces automatiseren zonder enige programmeerkennis te hebben. De oplossing maakt bovendien een volledig controletraject van elk afzonderlijk document mogelijk.

Main Capital zal JobRouter actief ondersteunen haar winstgevende groeistrategie verder te verbeteren door het bedrijfsmodel te versterken. Daarnaast zullen strategische add-on acquisities en verdere internationalisering een belangrijke pijler zijn van de gezamenlijke groeistrategie, die zich zal focussen op het uitbreiden van het innovatieve productportfolio en het versterken van de marktpositie van JobRouter in de DACH regio.

Samenwerking JobRouter – Main Capital
Fritz-Jochen Weber (CEO en oprichter JobRouter): “Main Capital overtuigde ons al in de eerste meeting  als een strategische partner met diepgaande softwarekennis. We kijken uit naar de samenwerking met Main Capital om JobRouter verder te verbeteren.”

Marcus Nagel (CCO JobRouter): “Met haar sterke track record in de software branche, zijn wij verheugd een zeer gespecialiseerde investeerder in Main Capital te hebben gevonden, die ons strategisch kan ondersteunen in de volgende groeifase van ons bedrijf.‘’

 Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “JobRouter heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende en winstgevende groei laten zien. Het bedrijf heeft een sterk managementteam met diepgaande kennis van de branche. Wij zien serieuze mogelijkheden voor een zeer succesvolle consolidatiestrategie. Door het autonome groeimodel verder te verbeteren en te focussen op strategische add-on acquisities, heeft JobRouter uitstekende mogelijkheden om uit te groeien tot een veel grotere toonaangevende wereldwijde workflow software speler. “

 Over JobRouter
JobRouter biedt een web-based workflow en BPM oplossing met een geïntegreerd documentbeheersysteem. Via een slimme  interface kunnen klanten het bedrijfsproces automatiseren zonder enige programmeerkennis te hebben. De oplossing stelt klanten in staat processen te vereenvoudigen en de directe en indirecte kosten van bedrijfsprocessen drastisch te verlagen.

 Over Main Capital
Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 375 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als GOconnectIT, evania video (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sofon, Regas, ChainPoint, RVC, TPSC, SecondFloor en Sharewire. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Dit jaar verkocht Main Capital haar meerderheidsbelang in Connexys aan Bullhorn en haar meerderheidsbelang in EuroSystems aan een internationale Private Equity speler. De Mezzanine Capital groep verstrekte leningen aan o.a. Spotzer, Fairbanks, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

Noot voor de editor:
Dit persbericht is verzonden door Main Capital. Voor meer information kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Neem voor meer informatie in het Duits contact op met:
Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213 Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl