De softwareaanbieder voor de bank- en verzekeringsindustrie, b + m Informatik waarin Main Capital een meerderheidsbelang heeft, wordt samengevoegd met engram GmbH als onderdeel van haar groeistrategie. Main Capital heeft b + m Informatik actief ondersteund in deze transactie. Beide bedrijven zullen onafhankelijk van elkaar blijven opereren, geconsolideerd onder 1 holding maatschappij.

Met deze stap combineren beide bedrijven hun productportfolio om nieuwe doelmarkten te betreden en de lange termijn relaties te versterken. Het aanbod omvat IT-oplossingen en -diensten, variërend van front-end tot back-end oplossingen voor financiële dienstverlenende bedrijven. Gezamenlijk zien beide bedrijven zich als one-stop-shop voor ondersteunende digitaliseringsstrategieën en als een betrouwbare IT-partner voor strategisch advies en producten. Beide bedrijven zijn goed geïntegreerd in onder andere de Sparkasse-Finanzgruppe.

Charly Zwemstra (Managing Partner bij Main Capital Partners en Voorzitter van de Raad van Commissarissen van b+m Informatik): “Met de overname van engram GmbH door b + m Informatik AG hebben we een volgende belangrijke stap in onze expansiestrategie in Duitsland genomen. De combinatie van beide bedrijven versterkt de concurrentiepositie als één van de toonaangevende softwareaanbieders voor de financiële sector in de DACH-regio. We zullen de combinatie met onze specialistische knowhow van netwerk en sector blijven ondersteunen, zowel organisch als via selectieve acquisities.”

B + m Informatik en engram hebben al succesvol samengewerkt in diverse klantenprojecten. De toekomstige gezamenlijke focus ligt op innovatieve oplossingen die financiële dienstverleners ondersteunen bij de uitbreiding van hun multichannel distributie en de bijbehorende bedrijfsprocessen.

 

Over b + m Informatik AG

B + m Informatik AG voorziet banken en verzekeringsmaatschappijen al meer dan 20 jaar van advies en software. Het bedrijf, gevestigd in Melsdorf, heeft ongeveer 90 medewerkers in dienst en is actief in de DACH-regio. De focus is actief gericht op het banksegment met een applicatie voor het adviseren en verwerken van eventuele krediet ondersteunende programma’s, volledig geïntegreerd in het systeemlandschap van een kredietinstelling. Het deel gericht op verzekeringen biedt oplossingen voor samengesteld voorraadbeheer, componenten voor verkoopplatforms en speciale oplossingen in het bAV-segment. De technische kernkennis van b + m Informatik is de ingenieursafdeling, die bijzonder actief is op het gebied van model gedreven softwareontwikkeling.

 

Over engram GmbH

engram, met het hoofdkantoor gevestigd in Bremen, is sinds 1990 actief in de software- en IT-markt en heeft ongeveer 45 medewerkers in dienst. Het bedrijf biedt innovatieve software productoplossingen en consulting services voor de financiële- en gastvrijheidsindustrie. Naast oplossingen voor digitale educatie voor personeelsontwikkeling en change management, biedt engram ook enkele innovatieve multichannel marketing producten. engram is een gecertificeerd ontwikkelingspartner voor data verwerkingscenters binnen de spaarbank organisatie en vult de technische vaardigheden van b + m perfect aan met hun front-end expertise gefocust op klant en gebruikers ervaring.

 

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 260 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital.

Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl