RVC, de Enterprise PACS-softwareleverancier voor ziekenhuizen en laboratoria in de Benelux, heeft zijn krachten gebundeld met het in Duitsland gevestigde Allgeier Medical IT GmbH (‘AMIT’) als onderdeel van zijn internationale groeistrategie. Main Capital heeft RVC actief ondersteund in deze transactie. De geconsolideerde groep heeft 70 FTE in dienst en groeit richting de EUR 10m in omzet.

Deze strategische stap creëert een sterke West-Europese speler die in staat is om laboratoria, klinieken, artsen en ziekenhuizen in zowel de Benelux als de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) te ondersteunen. Beide bedrijven zullen hun activiteiten blijven voortzetten en hun klanten onafhankelijk op dezelfde manier bedienen als vóór de transactie.

De combinatie van beide bedrijven versterkt de productportfolio, ontwikkelingskracht en klantondersteuningsteams aanzienlijk om de langdurige klantrelaties te versterken. De nieuwe groep kan one-stop-shop ondersteunende digitaliseringsstrategieën in de radiologie (PACS I) en niet-radiologische afdelingen (enterprise PACS / VNA / PACS II) aanbieden in ziekenhuizen, klinieken, (pathologische) laboratoria en privé praktijken. De combinatie van beide bedrijven met een uitgebreide PACS (I en II) en VNA-oplossing biedt een echte ziekenhuis-brede oplossing die uniek is in de markt.

Het bedrijf zal haar activiteiten voortzetten onder de naam RVC Medical IT. Beide bedrijven zijn geconsolideerd onder de paraplu van een gemeenschappelijke holding.

 

Samenwerking AMIT – RVC

Wolfgang Schmezer (Managing Director AMIT): “We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen met RVC en de digitaliseringsstrategie van onze DACH-klanten te ondersteunen met een breder product- en dienstenportfolio.”

Joost van Geijn (CEO RVC): “Klanten zijn de grote winnaars van deze fusie. De nieuw gevormde groep is in staat om hen te voorzien van hoogwaardige oplossingen voor al hun radiologie en niet-radiologie afdelingen.“

Sven van Berge (Partner van Main Capital Partners en voorzitter van de RVC-raad van commissarissen): “Met de fusie van AMIT en RVC heeft de groep opnieuw een belangrijke stap gezet in haar uitbreidingsstrategie. De combinatie van beide bedrijven versterkt de concurrentiepositie als één van de toonaangevende softwareleveranciers voor de gezondheidszorg in de Benelux en de DACH-regio. “

 

Over RVC

RVC biedt enterprise PACS- en VNA-oplossingen in ziekenhuizen en pathologische laboratoria. Het bedrijf is opgericht in 1991 en heeft kantoren in Baarn (NL) en Antwerpen (BE). RVC is marktleider in zijn segment in Nederland. USP’s van het bedrijf zijn de uitgebreide workflow-ondersteuning, het grootste aantal ondersteunde beeld- en gegevensformaten en een geïntegreerde ziekenhuis-brede oplossing. Klanten zijn onder meer 7 (van de 8) academische ziekenhuizen in Nederland. RVC heeft ongeveer 40 FTE in dienst.

 

Over AMIT

AMIT is een IT-zorgaanbieder in de DACH-regio met een focus op PACS- en VNA-oplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en heeft kantoren in Ulm en Freiburg. Met een indrukwekkend klantenbestand, dat meer dan 120 ziekenhuizen/klinieken en meer dan 300 praktijken omvat, is AMIT goed gepositioneerd in de DACH-regio.

 

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 375 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als Jobrouter (Duitsland), GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC, TPSC, SecondFloor en Sharewire. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Afgelopen jaren heeft Main Capital verschillende succesvolle exits gereliaseerd waarmee het een goed rendement heeft behaald. De Mezzanine Capital groep verstrekte leningen aan o.a. Spotzer, Fairbanks, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.


Noot voor de redactie:

Dit persbericht is verzonden door Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

 

Voor meer informatie in het Duits neemt u contact op met:

Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213 Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl

 

Voor meer informatie over RVC Medical IT neemt u contact op met:

Joost van Geijn (CEO) or Marc Sterenberg (COO)
RVC Medical IT, Baarnsche Dijk 21, 3741 LP, Baarn
Tel: +31 (0) 35 628 5320
winter@rvc.nl
www.rvc.nl