Main Capital Partners is verheugd om de opening van haar Duitse vestiging in Düsseldorf op 1 augustus 2016 aan te kunnen kondigen. Met haar aanwezigheid in de Duitse software markt in Noordrijn-Westfalen, is Main Capital ervan overtuigd dat het haar software bedrijven die gehuisvest zijn in de Benelux, beter kan ondersteunen met hun groei in de DACH regio. Ook kan de kennis, expertise en het netwerk van Main Capital makkelijker aangeboden worden aan software bedrijven in de DACH regio.

Als een semi-strategische software investeerder, heeft Main Capital een volledige focus op de software industrie in de Benelux en Duitsland. Vorig jaar werd de Duitse Fintech software groep b+m Informatik aan haar portfolio toegevoegd en onlangs investeerde Main Capital in de zakelijke combinatie van EuroSystems en ABIT, gelegen in Meerbusch/Düsseldorf. Daarnaast werd het in Flensburg gehuisveste Daarwin geïntegreerd in SaaS healthcare portfolio bedrijf Regas.

Met de aanwezigheid van Main Capital in Duitsland kan een nog betere focus en kennis van de markt verkregen worden wat zorgt voor een ‘local touch’ voor de Duitse software bedrijven. Charly Zwemstra, Managing Partner bij Main Capital Partners: “De Duitse markt is de meest toonaangevende software markt in Europa, niet alleen in termen van binnenlandse omvang, maar ook in kwaliteit. Het is ons doel om Duitse software bedrijven te helpen groeien, ook internationaal, net zoals we dat hebben gedaan en nog steeds doen voor software bedrijven die in de Benelux gevestigd zijn. We zijn van plan om deze software bedrijven te ondersteunen door het uitwisselen van ervaring met business modellen, slimme partner strategieën en selectieve acquisities.”

Een team van vier investment professionals is op dit moment werkzaam op het kantoor in Düsseldorf. Het is een ervaren groep van mensen met een goede kennis van de markt en de Duitse (bedrijfs)cultuur. Ze zullen zich niet alleen richten op het interessante gebied rondom Düsseldorf, maar op het hele land. Naast Managing Partner Charly Zwemstra, zal het DACH kantoor worden geleid door senior investment team lid Sven van Berge Henegouwen. De verwachting is dat dit investeringsteam, net zoals het team gevestigd in Den Haag (Nederland), zal blijven groeien.

Main Capital’s track record in het helpen van de software industrie als geheel via succesvolle evenementen zoals het “Main Insight event” zal ook worden uitgebreid naar Duitsland: Charly Zwemstra: “In Nederland organiseren we een aantal succesvolle evenementen die gericht zijn op het samenbrengen van de leiders van de software industrie om te leren van en kennis en ervaring met elkaar te delen en om meer zichtbaarheid te krijgen voor dit belangrijke segment van de economie. We geloven dat we hetzelfde kunnen doen voor de Duitse software industrie.” Naast het investeren in nieuwe software groepen, zal het Duitse team ook assistentie bieden aan de portfolio bedrijven in de Benelux op het gebied van buy-and-build strategieën in de DACH regio. Het doel is om sterkere, grotere en meer zichtbare software bedrijven te creëren in zowel de DACH regio als de Benelux.    

Over Main Capital Partners

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen. Naast Private Equity, beheert het bedrijf ook kapitaal wat geïnvesteerd is in Mezzanine leningen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik, Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Evenals een belang in managed hosting provider Denit. Vorig jaar heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan Zweedse beursgenoteerde onderneming IFS AB en verkocht het Zetacom aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity. Overige bedrijfsonderdelen van Main Capital Partners zijn Main Mezzanine Capital en Main Corporate Finance.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners. Voor meer informative kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner) Main Capital Partners BV,

Paleisstraat 6, 2514 JA, The Hague, the Netherlands

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Contact details van Main Capital Partners GmbH zijn:

Sven van Berge Henegouwen (Senior Investment Manager)

Königsallee 61, 40215, Düsseldorf, Germany

Tel: +49 (0) 211 4247 1140 / +31 (0) 6 447 04 104

sven@main.nl

www.main.nl