Main Capital heeft een meerderheidsbelang in het snelgroeiende software bedrijf evania video verworven. evania video levert een software-platform voor uitgevers waarmee digitale advertentieruimte te gelde kan worden gemaakt. Het product aanbod bevat onder andere een geavanceerde video speler, tracking oplossingen en een video content management systeem.   

evania video is een gerenommeerde- op software gefocuste partij in de Digital Advertentie en Marketing sector. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een pionier in het programmatische video advertentie segment.  Met haar software oplossingen helpt evania video klanten aan de leverancier zijde (uitgevers en media verkoophuizen) om de omzetten uit bestaande advertentieruimte te maximaliseren door deze beschikbaar te stellen voor video.  Vanuit haar kantoor in Berlijn, Duitsland, biedt het bedrijf zijn technologie aan uitgevers wereldwijd.

Door de toename van bandbreedte en mobiele apparaten ervaren de markten voor reclame- en marketingtechnologie een grote verschuiving naar video- en mobiele reclame-oplossingen. Met de nadruk op deze segmenten is evania video goed gepositioneerd om de toekomstige behoeften van uitgevers en verkoophuizen te bedienen via hun eigen softwareplatform. Bovendien biedt de unieke positionering als ‘Meta-Supply Side Platform’ de mogelijkheid om met evania-video tegelijkertijd verbinding te maken met de meeste belangrijke ‘Supply Side Platforms’, waardoor de waarde op de aanbodzijde van de business wordt verbeterd. Het indrukwekkende groeipercentage van 100% gedurende de laatste twee jaar benadrukt dat evania video een aanzienlijke behoefte in de markt adresseert. Met zijn brede reikwijdte en strategische partnerschappen met enkele van de grootste uitgevers van het continent, is evania video een poort naar de Europese markt voor adverteerders.

Main Capital zal evania video actief ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het verder versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities. Het ervaren management team zal ook na de transactie het bedrijf blijven leiden en met ondersteuning van Main Capital verwacht het bedrijf verder te gaan met de uitbreiding van oplossingen, diensten en markten van evania video.

Samenwerking evania video – Main Capital

Oded Shoham (CEO en oprichter, evania video GmbH):
We zijn verheugd Main Capital Partners aan boord te hebben als meerderheidsaandeelhouder en zijn ervan overtuigd dat ze de ideale strategische partner zijn voor de voortgezette en versnelde groei van programmatische video oplossingen van evania video.”

Charly Zwemstra (Managing Partner, Main Capital):
“evania video biedt een zelf ontwikkelde, innovatieve oplossing voor internationale uitgevers en verkoopshuizen om zo de groeiende vraag naar video advertenties te gelde te maken. Naast de reeds gedemonstreerde indrukwekkende groei, zien we belangrijke kansen om het bedrijf verder uit te breiden via slimme acquisities in de dynamische markt voor Digital Advertentie en Marketing technologie.”

Over evania video

evania video GmbH is een software gedreven onderneming dat zich richt op uitgevers en media verkoophuizen door middel van het verstrekken van eigen en volledige programmatische videoadvertentie oplossingen, waaronder een robuuste videospeler technologie, sterke monetisatie mogelijkheden en een breed scala aan premium video content. Het bedrijf heeft een sterke positie in het DACH uitgever ecosysteem en is recentelijk begonnen met het uitbreiden van haar activiteiten naar andere internationale markten.

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 300 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals Connexys aan Bullhorn IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl

www.main.nl

 

Voor meer informatie in het Duits, neem contact op met:

Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213, Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl

www.main.nl