Main Capital Partners kondigt met genoegen aan dat het een initiële closing van Main Capital V heeft gerealiseerd ruim boven EUR 100 miljoen. De doelgrootte voor Main Capital V bedraagt EUR 200 miljoen, met een hard cap van EUR 225 miljoen.

Main Capital V is volledig gericht op meerderheidsbuy-outs en – groei kapitaal in kleine en middelgrote software groepen in de Benelux en de DACH regio. Op basis van zeer grote interesse in Main Capital V vanuit de LP-gemeenschap, verwachten we onze fundraising en de sluiting van het fonds in een relatief korte periode te voltooien.

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital Partners, zegt: “Wij zijn zeer dankbaar voor de continue ondersteuning van onze investeerders en streven ernaar om succesvolle bedrijven te ondersteunen en uit te bouwen en hierbij hoge rendementen te behalen.”

 

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 260 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital.

Voor meer kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl