Software investeerder Main Capital is dit jaar wederom in de prijzen gevallen tijdens de Private Equity Exchange & Awards ceremonie in Parijs (Frankrijk) op 8 december 2016. Charly Zwemstra, Managing Partner, nam donderdag avond 2 awards in ontvangst: de Special Distinction award in de categorie ‘Best Benelux LBO Fund’ en de Silver award in de categorie ‘Best Fundraising and Investor Relations’. De jury bestond uit 80 leden van gerenommeerde Limited Partners en Asset Managers. Het Main Capital investment team is verheugd met het winnen van deze awards en ziet het als een kroon op het zeer succesvolle jaar 2016. Afgelopen jaar is Main Capital wederom sterk gegroeid als leidende investeerder in de software industrie in de Benelux en Duitsland. Er zijn verschillende investeringen gedaan in succesvolle software bedrijven als Axxerion (Facility Management software) en OBI4wan (Social Media Monitoring) en hosting provider Denit. Daarnaast is een aantal add-on acquisities gerealiseerd voor enkele portfolio ondernemingen: Credit Tools (SaaS Credit Management Software) voor OnGuard en Crotec voor Roxit. Met de exit van EuroSystems en de herinvestering in de combinatie ABIT Europe, heeft Main Capital een hoog rendement weten te behalen voor haar funders.

Naast deze succesvolle deals, is het team van Main Capital afgelopen jaar ook sterk uitgebreid met de opening van een kantoor in Düsseldorf (Duitsland) in augustus 2016. Hier werken 4 investment professionals momenteel aan meerdere veelbelovende software deal opportunities. Voor kerst zal de derde investering in Duitsland worden geclosed. Wij verwachten dat de software markt de komende jaren goed zal blijven. In 2017 zullen wij een nieuw fonds, Main Capital V, lanceren met een fonds grootte van EUR 200 miljoen. De verwachting is dat dit fonds oversubscribed zal zijn.

pex2016_logos_silver pex2016_logos_special-distinction
Over Private Equity Exchange
De Private Equity Exchange met 1.200 deelnemers en 80 internationale sprekers vanuit 40 landen, is de grootste en meest prestigieuze Private Equity & Restructuring Conference in Europa. Ze bieden de deelnemers conferenties en meetings en ze organiseren de jaarlijkse award ceremonie waarop ze de best presterende bedrijven in de markt bekend maken. Deelnemers zijn Private Equity & Restructuring funds, institutionele investeerders, investment banks, corporaties en specialist advisers. www.private-equity-exchange.com
Over Main Capital
Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in de Benelux en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software bedrijven als OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik, Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB.
Noot voor de redactie
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra Managing Partner bij Main Capital Partners
Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag T +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805