Bron: FD.nl

Main Capital Partners verkoopt zijn meerderheidsbelang in softwareleverancier Connexys voor tientallen miljoenen euro’s aan de Amerikaanse branchegenoot Bullhorn.

Dit heeft de in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij maandag bekendgemaakt. ‘Wat opbrengst betreft is dit de grootste verkoopdeal die we ooit hebben gesloten. Het rendement is uitstekend en onze inleg van vier jaar geleden hebben we vele malen terugverdiend’, verklaart managing partner Charly Zwemstra van Main Capital in een telefonische toelichting. Preciezer wil hij niet zijn over de verkoop van het belang van ruim 60%.

Connexys, waar ongeveer 80 man werken, levert software voor met name uitzendbureaus. Sinds de deelname van Main Capital, vier jaar geleden, is de omzet van het automatiseringshuis gegroeid van enkele miljoenen tot meer dan €10 mln. ‘We hebben het autonome groeitempo in die periode opgetrokken van 10% per jaar naar 40% per jaar’, zegt Zwemstra. Dat is volgens hem gerealiseerd met behoud van marge. Main Capital hanteert als norm dat het brutobedrijfsresultaat (ebitda) 15% bedraagt van de omzet. Connexys komt daar bovenuit.

Het bedrijf heeft de laatste vier jaar diverse grote internationale uitzendorganisaties als klant gewonnen, naast Randstad dat al langer afnemer was. Het gaat daarbij onder meer om Manpower, het Duitse Able Group, en het Oostenrijkse Trenkwalder.

Het initiatief van de deal is uitgegaan van Bullhorn, ook een automatiseerder die zich toelegt op software voor de personeelsbranche. Bullhorn, met het hoofdkantoor in Boston, bedient 7000 uitzendbureaus en heeft wereldwijd 600 man in dienst. Tot de aandeelhouders behoort Vista Equity Partners, evenals Main Capital, een geldschieter die zich richt op investeringen in de softwaresector.

Bron: fd.nl