Düsseldorf, 3 december 2018

Main Capital eeft een strategisch belang verworven in cleversoft, een in München gevestigde RegTech softwarespecialist. Met schaalbare SaaS-oplossingen ondersteunt cleversoft financiële instellingen om efficiënt te voldoen aan de toenemende regulatorische uitdagingen in the financiele industrie.

 cleversoft werd in 2004 opgericht en is uitgegroeid tot marktleidende softwarespecialist in de RegTech markt. Met meer dan 80 werknemers stelt cleversoft financiële instellingen in staat om efficiënt aan een groeiend aantal complexe regulaties te voldoen. Het bedrijf ondersteund globaal opererende banken, asset managers en verzekeraars bij de berichtgeving onder PRIIPs, MiFID II, PIB, FIDLeg en AML-regimes. Deze softwareoplossingen worden daarnaast ondersteund met lifecycle management producten zoals customer relations management (CRM) en marketing softwareproducten. cleversoft bedient momenteel meer dan 200 internationale klanten.

Financiële instellingen zijn de afgelopen jaren steeds verder onder druk komen te staan, om aan meer regelgevingen te voldoen met gelimiteerde middelen. Men verwacht dat de hoeveelheid aan financiële regelgevingen, de toenemende complexiteit hiervan en de sterkere handhaving van financiële authoriteiten de behoefte aan slimme regulatorische oplossingen zal toenemen. Deze trends zullen naar verwachting de groei van de RegTech markt de komende jaren stimuleren.

 Onder deze marktomstandigheden streeft cleversoft ernaar om door middel van organische groei en een synergetische buy-and-build strategie tot een marktleidende RegTech speler in de Europese markt uit te groeien. Naast het voortzetten van het sterke organische groeitraject ligt er een expliciete focus om door slimme add-on acquisities aanpalende marktsegmenten te betreden en verdere internationalisering te bewerkstelligen.

Samenwerking cleversoft – Main Capital

Florian Clever (Manager en oprichter van cleversoft): “De Regtech markt accelereert onder de toenemende druk en complexiteit van regulering in de financiele markt. Tegelijkertijd is de markt voor slimme regulatorische softwareoplossingen onderbezet en zeer gefragmenteerd. We zijn zeer  enthousiast dat we door de samenwerking met Main, deze kansen in de markt kunnen grijpen en ons productaanbod met een buy-and-build strategie verder kunnen vergroten. Main Capital’s bewezen track-record in consolidatiestrategien en hun softwareexpertise maken Main Capital de ideale partner om cleversoft te ondersteunen in de volgende fase van groei.”

 Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “cleversoft heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend, winstgevend groeipatroon laten zien. Het bedrijf biedt zeer schaalbare, regulatorische softwareoplossingen voor de financiële industrie. Met haar producten ondersteunt cleversoft de financiële markt bij het voldoen aan de toenemende complexiteit van de regulatorische uitdagingen. We zien sterke organische groeimogelijkheden voor cleversoft in deze markt. Daarnaast zien we vele mogelijkheden voor cleversoft om met een actieve buy-and-build strategie het productportfolio verder uit te breiden en aanpalende marktsegmenten te betreden, zowel in binnnen- als buitenland. Main Capital is op dit moment ook geinvesteerd in SecondFloor, een RegTech bedrijf uit Amsterdam met een focus op de verzekerings- en pensioenmarkt.”

Over cleversoft

cleversoft is een toonaangevend regulatorische softwarespecialist voor de financiele markt. Het bedrijf biedt onder meer proprietaire PRIIPs en MiFID II SaaS-oplossingen. Via een intuïtief interface en slimme integratiemogelijkheden met back-end systemen, ondersteunt cleversoft financiele instellingen om de hoog-gecompliceerde reguleringen efficient aan te grijpen.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector is Main Capital de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze groep software bedrijven vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich naast cleversoft groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Enovation, SDB Ayton, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital Partners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Voor meer informatie in het Duits kunt u contact opnemen met:

Sven van Berge Henegouwen (Partner)
Main Capital Partners GmbH, Rathausufer 17, 40213, Düsseldorf
Tel: +49 (0) 211 7314 9339 / +31 (0)70 324 34 33
sven@main.nl
www.main.nl

Florian Clever (Managing Partner)
cleversoft group, Paul-Heyse-Str.6, 80336 München
Tel: + 49 (0) 89 288 5111 0
fc@clever-soft.com
www.clever-soft.com