Op donderdag 17 mei 2018 vond de 8ste editie van het Main Insight event plaats in het Hilton Hotel in Den Haag. Dit jaarlijkse evenement is gericht op kennisoverdracht aan managementteams van MKB-softwarebedrijven over verschillende onderwerpen die relevant zijn voor hun bedrijfsmodel, productontwikkeling en marktstrategieën. Het onderwerp van dit jaar was Artificial Intelligence voor softwarebedrijven.


Vijf sprekers van vier verschillende bedrijven hebben hun inzichten op het gebied van Artificial Intelligence gedeeld met meer dan 130 CEO’s van softwarebedrijven.

Stefan van Duin (Director Data Science & AI bij Deloitte) heeft marktinformatie gedeeld op welke gebieden bedrijven investeren om hun productsuite te verbeteren met AI-functionaliteiten en de drijvende factoren achter het ontstaan ​​van AI, wat op zich een relatief oud concept is.

Het was José Manuel Rodriguez van Amazon AWS, de grootste AI-platformverkoper ter wereld, die zeer interessante use cases introduceerde van Nederlandse en internationale AI-applicaties in bestaande softwarepakketten. Deze use-cases werden mogelijk gemaakt door gestandaardiseerde AI-applicaties die door AWS worden geleverd. Deze zijn beschikbaar op vier verschillende niveaus, van het infrastructuurniveau tot een standaard AI-toepassing die kan worden opgenomen in de bestaande softwarereeks van ISV’s om op AI gebaseerde functies zoals spraak, taal of beeldherkenning toe te voegen.

SAS, vertegenwoordigd door Jeroen Dijkxhoorn en Mark Bakker, toonde de inherente link tussen data (analyse) en Artificial Intelligence en deelde hun visie op het succesvol introduceren van AI in uw enterprise productsuite.

Frank Smit (CIO OBI4wan) sloot het evenement af met de introductie van de zeer interessante en zelf ontwikkelde oplossing van Chat Bots op basis van AI-functionaliteiten ontwikkeld door een team van AI en data science specialisten werkzaam bij OBI4wan.

Praktische do’s en dont’s en andere relevante informatie is te vinden in de presentatie die online beschikbaar is op main.nl/knowledge-center. Wij danken alle sprekers voor hun waardevolle bijdrage aan het succesvolle Main Insight event en kijken al uit naar de editie van volgend jaar.