logo-travelbird

De snelgroeiende online reisaanbieder TravelBird heeft ter financiering van haar explosieve groei en kwaliteitsslag een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

TravelBird heeft in 2014 en 2015 voor € 32 miljoen geïnvesteerd in groei en in de door TravelBird zelf ontwikkelde gepersonaliseerde digitale infrastructuur. Voor de laatste fase van die groei investeringen zal deze miljoenenlening worden ingezet. Main heeft tot op heden 10 mezzanine leningen uitgezet, die in omvang variëren van € 1 tot 5 miljoen. De lening aan TravelBird is de grootste lening uit haar portefeuille sinds de start in Q2 2014.

TravelBird (www.travelbird.nl) heeft in 2015 1,2 miljoen reizigers verrast en geïnspireerd met een onvergetelijke trip en een omzetgroei gerealiseerd van 85%. TravelBird heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in het optimaliseren en personaliseren van de site en de app. Daarmee is de digitale infrastructuur van TravelBird geoptimaliseerd en kan met deze lening ook in staat worden gesteld om de komende jaren vooroplopend te zijn en te blijven.

Symen Jansma, CEO en mede-oprichter TravelBird: “Ik ben erg verheugd met deze kans. De ruime lening van Main Mezzanine Capital maakt het ons bedrijf mogelijk om verder te investeren in het nog beter laten aansluiten van onze vakantie aanbiedingen op de individuele wensen en behoeften van onze nu al 5 miljoen reizigers. Die gepersonaliseerde kwaliteitsslag voor onze reizigers is cruciaal voor toekomstige en bestendige groei. De gekozen leenconstructie voorkomt bovendien verdere verwatering van de huidige aandelen.”

Main Mezzanine Capital voorziet in de groeiende behoefte van ondernemingen om risicodragend vermogen aan te trekken, terwijl het als een lening wordt gestructureerd. Het proces en de documentatie zijn sterk gestandaardiseerd, waardoor het een eenvoudiger traject is voor management in haar afstemming met alle belanghebbenden. Lars van ’t Hoenderdaal, CEO Main Mezzanine: “Wij kennen TravelBird al een geruime tijd en zijn onder de indruk van de combinatie van het realiseren van internationale groei met een sinds Q3 2016 winstgevende exploitatie. Dat is razendknap voor een ‘scale up’ onderneming met al haar technologische, operationele en marketingtechnische uitdagingen. Wij beoordelen het managementteam daarom als sterk en hebben vertrouwen in hun capaciteiten om de winstgevende groei te continueren”.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners (www.main.nl), een investerings- en financieringsbedrijf gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de software en TMT sector in Nederland en Duitsland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen verantwoord en op rendabele wijze aan het werk wensen te zetten. Volgens Van ’t Hoenderdaal een soort van ‘closed crowd fund’. De markt voor mezzanine leningen (een alternatieve vorm van financieren) neemt een grote vlucht. De combinatie van een lage rente op spaargeld, een gunstige ontwikkeling van de economie en de strenge solvency bepalingen voor banken stimuleren deze ontwikkeling. Nielen Schuman trad op als financieel adviseur voor TravelBird.

Closing TravelBird