Meddex, leverancier voor informatie-uitwisseling software voor de zorgmarkt, maakt een doorstart onder de vlag van Enovation. Na het faillissement van Meddex in november is de continuering van de missie-kritieke dienstverlening die Meddex levert voor zorginstellingen de hoogste prioriteit. Enovation, de leverancier voor communicatieoplossingen in de Nederlandse zorgmarkt, zal de dienstverlening van Meddex overnemen zodat er voor zorginstellingen niks verandert.

De oplossingen van Meddex zijn voor een groot aantal Nederlandse zorginstellingen in Nederland belangrijk ter ondersteuning van het leveren van kwalitatief goede zorg. Het is voor klanten daarom noodzakelijk dat de dienstverlening gecontinueerd wordt. Curator Hans Hendriks (KBS advocaten NV) geeft aan dat de aangesloten zorginstellingen direct na faillissement een boedelkrediet hebben verstrekt zodat hij op zoek kon gaan naar een geschikte overname-kandidaat. Dankzij de 35 jaar ervaring die Enovation heeft opgedaan in het leveren van zorgcommunicatie-oplossingen is het de juiste partij om de continuering van de dienstverlening onder haar hoede te nemen. Daarnaast zorgt de doorstart voor behoud van werkgelegenheid en waarborgt het de markt specifieke kennis die bij Meddex aanwezig is.

Dankzij de overname van Meddex versterkt Enovation haar leidende positie op de Nederlandse markt voor zorg communicatieoplossingen. Aangezien beide bedrijven oplossingen leveren op een XDS-infrastructuur is het productaanbod van Meddex en Enovation complementair aan elkaar. Daarmee kan Enovation klanten ook laten profiteren van aanvullende dienstverlening. De exclusieve focus van zowel Enovation als Meddex op het leveren van zorgcommunicatie-oplossingen stelt klanten in staat om communicatiesoftware af te nemen onafhankelijk van systeemleveranciers. Enovation, ondersteund door Main Capital Partners, heeft als ambitie om door te groeien tot een leidende SaaS-speler in de Noord-West Europese zorgmarkt door organische groei en het doen van selectieve overnames.

 Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “Wij realiseren ons terdege dat de dienstverlening van Meddex voor een groot aantal zorginstellingen een belangrijk component is in het primaire proces. Of het nu om verwijzen gaat, om Multidisciplinair Overleg of over het informeren van zorgverleners in de keten. Voor ons staat voorop dat de huidige dienstverlening gecontinueerd dient te worden.”

 Charly Zwemstra (Voorzitter RvC van Enovation en Managing Partner Main Capital Partners): “De overname van Meddex verstevigd Enovation’s positie in de Nederlandse zorgmarkt voor XDS-gegevensuitwisseling. De combinatie tussen beide bedrijven zorgt voor de schaalgrootte die benodigd is om deze, voor zorginstellingen belangrijke dienstverlening, te kunnen leveren.”

Hans Hendriks (Curator): ‘Het stemt tot tevredenheid dat door deze overname de dienstverlening door een goede partij kan worden voortgezet. Daar is ook de zorg en uiteindelijk de patiënt mee gediend”

 Over Enovation

Al meer dan 35 jaar is Enovation de partij voor zorgcommunicatie. Hierbij richt het bedrijf zich op informatie-uitwisseling binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en patiënt. Dit doet Enovation met haar eigen innovatieve SaaS-oplossingen, aangevuld met oplossingen van partners. De oplossingen zijn gebaseerd op (internationale) standaarden en kunnen naadloos worden geïntegreerd binnen bestaande processen en informatiesystemen van zorginstellingen.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf. In de Healthcare software markt werd eerder dit jaar HR specialist SDB Ayton overgenomen door Main Capital. Daarnaast bezit Main Capital meerderheidsbelangen in SaaS Healthcare bedrijven Verklizan, RVC Medical IT, en TPSC.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Cleversoft, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software groepen op te bouwen.

 Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl