Main Capital Partners heeft haar fundraising voor Main Capital V succesvol afgerond met een closing op EUR 236,5 miljoen, ruim boven de doelgrootte van EUR 200 miljoen.

 Naast de bestaande funders zijn een aantal, voornamelijk buitenlandse, gerenommeerde institutionele partijen toegetreden tot Main Capital V. De belangstelling van fondsverschaffers was groter dan Main Capital kon accepteren.

 

Main Capital V zal investeren in meerderheidsbelangen in groeiende software bedrijven in de Benelux en DACH regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Het gaat daarbij om growth buy-outs en leveraged buy-outs van groeiende, winstgevende softwarebedrijven die gericht zijn op verdere expansie door organische groei aangevuld met add-on acquisities.

 

De eerste drie meerderheidsbelangen zijn inmiddels verworven met het nieuwe fonds.

Vorige week werd bekend gemaakt dat in Mannheim in Duitsland gezamenlijk met het management het workflow/business intelligence software bedrijf JobRouter werd overgenomen. In Nederland werd eind november via een buy-out een meerderheidsbelang in SaaS-software groep GOconnectIT verworven. Beide bedrijven zullen actief op zoek gaan naar aanvullende add-on acquisities.

 

Main Capital maakt een snelle ontwikkeling door.

Het vorige fonds, Main Capital IV, dat in 2015 werd gelanceerd, had een omvang van EUR 85 miljoen. Zowel qua fondsomvang als qua organisatie maakt Main Capital Partners een snelle ontwikkeling door. In de afgelopen jaren is een succesvol investeringsteam en kantoor opgebouwd in Düsseldorf.

Naast Duitsland zal Main Capital gaan kijken naar investeringsmogelijkheden in Scandinavië.

Bekende voorbeelden van grote belangen van Main Capital zijn onder meer software leverancier voor gemeenten en semi-overheden Roxit Groep en SaaS facility management software leverancier Axxerion. Roxit maakte vorige week de overname van Brein bekend. Het aantal werknemers van deze groep ligt inmiddels ruim boven 250.

 

Over Main Capital:

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 375 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als JobRouter (Duitsland), GOconnectIT, evania video (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sofon, Regas, ChainPoint, RVC, TPSC, SecondFloor en Sharewire. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Dit jaar verkocht Main Capital haar meerderheidsbelang in Connexys aan Bullhorn en haar meerderheidsbelang in EuroSystems aan een internationale Private Equity speler. De Mezzanine Capital groep verstrekte leningen aan o.a. Spotzer, Fairbanks, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

 


Noot voor de redactie:

Dit persbericht is verzonden door Main Capital. Voor meer information kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl