Main Capital

Specialist in gevestigde en groeiende software bedrijven in de Benelux en Duitsland

Laatste Nieuws

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector. Binnen die focussector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Met een ervaren team van professionals beheert Main Capital momenteel vijf Private Equity fondsen met ca. EUR 400 miljoen vermogen onder beheer.

Main Capital is uitsluitend gericht op gevestigde en groeiende SaaS- en softwarebedrijven met een internationale expansiestrategie. Sinds de oprichting in 2003 heeft Main Capital een bewezen track record en een groot netwerk in de software industrie opgebouwd.

Main Capital helpt bij herschikking van aandeelhoudersbelangen en beoogt softwarebedrijven in een hogere league te brengen qua marktpositie, business model en omvang. Vervolgens wordt samen met de founders en/of het management een aantrekkelijke exit nagestreefd.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS)software bedrijven als cleversoft (Duitsland), Vanad Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, Jobrouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd.

Toegevoegde Waarde

Met meer dan 15 jaar ervaring in het investeren in SaaS- en software bedrijven, hebben wij specialistische kennis en ervaring opgedaan in het strategisch uitbouwen van software bedrijven. Wij begrijpen de dynamiek van de software sector en gebruiken dit bij de ontwikkeling van onze portfolio bedrijven.

Ons laatste Private Equity fonds Main Capital V is volledig gefocust op gevestigde en groeiende software bedrijven met schaalbare, internationale business modellen.

Klik hier voor meer informatie over Main Capital V

Onze expertise bestaat onder andere uit de volgende punten:

 • Toegang tot en openstelling van uitgebreid netwerk
 • Transformatie naar recurring (SaaS-based) business modellen
 • Optreden als klankbord bij internationalisatie- en partnership strategieën
 • Verbetering reporting en governance structuur
 • Advisering bij add-on acquisities
 • Markt onderzoek en analyses

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Main Capital Partners streeft ernaar een duurzaam rendement te realiseren met haar lange termijn investeringen. Wij hechten veel waarde aan alle stakeholders die betrokken zijn bij het ontwikkelen van een duurzame investeringsomgeving en zijn ervan overtuigd dat de integratie van Environmental, Social en Governance (ESG) criteria in ons beleggingsproces eventuele risico’s kan beperken. Om deze filosofie te bekrachtingen hebben wij, sinds 2014, een lidmaatschap bij de Principles for Responsible Investment (PRI), ingesteld door de Verenigde Naties (www.unpri.org).

Door onze Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemingsstrategie en ons PRI lidmaatschap, voeren we actief de zes principes van de PRI uit:

 • Principle 1: We will incorporate ESG issues into our investment analysis and decision-making processes.
 • Principle 2: We will be active owners and incorporate ESG issues into our ownership policies and practices.
 • Principle 3: We will seek appropriate disclosure on ESG issues by the entities in which we invest.
 • Principle 4: We will promote acceptance and implementation of the Principles within the investment industry.
 • Principle 5: We will work together to enhance our effectiveness in implementing the Principles.
 • Principle 6: We will each report on our activities and progress towards implementing the Principles.

Bij de ondertekening van de Principes, hebben wij als investeerder publiekelijk toegezegd deze Principes op te pakken en ten uitvoer te brengen, voor zover in overeenstemming met onze fiduciaire verantwoordelijkheden. Wij zullen ook de effectiviteit evalueren en de inhoud van de Principes  tussentijds verbeteren. Wij geloven dat dit verbetering zal brengen in ons vermogen om te voldoen aan de toezeggingen, alsook het bevorderen van een betere afstemming van onze beleggingsactiviteiten met de bredere belangen van de samenleving.

 

Om te handelen volgens onze eigen overtuigingen en volgens ons PRI lidmaatschap sluiten wij bepaalde segmenten, regio’s en activiteiten uit. Door onze specifieke investeringsfocus van software bedrijven in Noordwest-Europa worden al veel criteria eenvoudig gerealiseerd. Voorbeelden van de non-investeringscriteria die we hebben opgestelt, zijn: corrupte landen, kinderarbeid, gevoelige sectoren of de productie van wapens. Voor een volledige lijst met uitzonderingen van onze beleggingscriteria,

Klik hier voor de volledige lijst met uitzonderingen